Med preteklostjo in prihodnostjo

Pravijo, da slaba publiciteta ne obstaja. Ko se bodo italijanski volivci čez slab mesec odpravili na volišča, bo postalo jasno, ali to velja tudi za Italijo, deželo ki, zaradi Berlusconijevega Mediaseta velja za izjemo med razvitimi državami. Eno pa je jasno že zdaj. Če je po odstopu tehničnega mandatarja in izvoljenca finančnih trgov, profesorja Montija kazalo, da se bodo Italijani na tokratnih volitvah odločali med dvema mogočnežema in ne tradicionalno levico in desnico, se volilna tekma v naši zahodni sosedi ponovno spogleduje s preteklostjo.

Vsekakor se ni zgodilo po naključju. Ko je Berlusconi, prav na dan spomina na holokaust izustil, češ Italijanski medvojni diktator je vendarle delal »tudi dobro«, je moral pričakovati vihar v medijih. In ga je dobil. A tam je Vitez vsekakor doma. Po tednih bolj ali manj enakomernega pojavljanja v najbolj gledanih televizijskih terminih in na naslovnicah časopisov so zadnji dogodki znak, da se tekma preveša v zaključno fazo, v kateri ne bo manjkalo presenečenj. Ni se še dobro polegel prah, ki so ga dvignili prepiri na levici in desnici, že je ponovno udarilo, tokrat po žepu. Italijansko volilno telo je vsekakor mogoče premikati sem ter tja, enkrat z zgodovino, drugič s sedanjostjo.

Škandalozni propad banke Monte dei Paschi, ki je bila v »prisrčnem odnosu« z levo-sredinsko Demokratsko stranko, utegne zdaj načeti prednost, ki jo ima v javnomnenjskih raziskavah najverjetnejša Montijeva koalicija. Skoraj milijarda, ki so jih toskanski bančniki pognali v obliki “izvedenih finančnih instrumentov” in jo bodo zdaj morali poplačati davkoplačevalci, utegnejo srečo vendarle obrniti v Vitezovo korist.

Lorax

Avtor: Lorax

Lorax verjame v moč besed. Svet bo postal lepši le, če ga bomo spreminjali skupaj, pri tem pa verjeli, da resnica zmeraj zmaga, čeprav včasih z zamudo.
This entry was posted in Po svetu and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>