Einsteinova proga

Kdor je stavil na železniške projekte, ki naj bi gradbeništvu v vzhodni Evropi pomagali na noge, se je uštel. Bruselj, ki je v osemdesetih in devetdesetih letih izdatno podpiral infrastrukturne projekte v novih članicah: Španiji, Portugalski in na Irskem, je podobno strategijo ubral tudi ob širitvi na vzhod.

Po zadnjih informacijah je od 14,9 milijard kohezijskih sredstev, kolikor je Evropska komisija  namenila železniškim projektom v novih članicah, dejansko izplačala le 1,6 milijarde evrov. Povedano drugače, v zadnji finančni perspektivi od 2007 do 2013 je bilo za širitev Trans Evropskega prometnega omrežja na vzhod porabljenih le 11% predvidenih sredstev.

Ponovno so se izjalovili visokoleteči cilji o spodbujanju gospodarske rasti s sredstvi evropskega proračuna. Kljub vnetemu zagotavljanju Siima Kallasa, komisarja za transport,  da skupni gospodarski prostor temelji na povezavi prometne infrastrukture in, da »če ta ne teče gladko, bo naša ekonomija oslabljena in ne bo rasla«, se nič ne premakne. Nasprotno, namesto da bi Evropska komisija iskala razlog za dosedanji železniški neuspeh, je v naslednjih 8 letih raje obljubila novih 31,7 miljarde evrov železniških sredstev. Albert Einstein je nekoč izjavil, da je ponavljati vedno isto stvar in pričakovati drugačne rezultate, norost.

Lorax

Avtor: Lorax

Lorax verjame v moč besed. Svet bo postal lepši le, če ga bomo spreminjali skupaj, pri tem pa verjeli, da resnica zmeraj zmaga, čeprav včasih z zamudo.
This entry was posted in Doma and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>